מי הוא סקיפר טוב? האם אני סקיפר טוב?
אחרי מה שקרה לי אתמול התחלתי לחשוב שוב על כל מה שאני יודע…
אני מפליג על סירות מגיל 14. חוויתי לא מעט אירועים, אבל מעט מאוד מהם אני יכול להגדיר כמסוכנים.
אתמול חוויתי אחד כזה והחלטתי לשתף כדי שתדעו שלים, כמו לכל מטבע, יש שני צדדים:
צד אחד אוהב ומלטף, צד שנותן חווית חופש ומרחבים כמו ששום דבר אחר לא יכול לתת.
וצד שני עוצמתי, מרשים, שיודע להעניש. וכשהוא עושה את זה, קשה מאוד להתנגד כי הכוח שלו אין סופי ולנו רק נשאר להיזכר שאנחנו כל כך קטנים וחלשים לעומתו.
אם אני מנסה לפרק לגורמים את מה שקרה לי אתמול, הכל קרה בעיקר בגלל קבלת החלטות שגוייה.
בים מה שמפריד בין חיים למוות יכולה להיות רק החלטה אחת. כמובן לא כל טעות תוביל לאבדון, אבל כל טעות יכולה להוביל לפציעה, נזק לסירה וכן במקרים קיצוניים גם למוות.
קצת רקע לסיפור
הבוקר עולה, אנחנו מותשים ומחליטים שכדאי שנשאר קצת במקום אחד, נצבור כוחות… אבל אחרי מבט בתחזית נראה שהרוח לא משתפת פעולה, היא עומדת להשתנות והמקום שלנו, שעכשיו מוגן, עומד להפוך לבריכת גלים.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-7233813237804553"
crossorigin="anonymous"></script>
<!-- in post add -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-7233813237804553"
data-ad-slot="1389574180"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
קבלת ההחלטה
אנחנו יושבים בסלון ואני ממליץ שנפליג למפרץ שנמצא בצד הצפוני של מיורקה, הפלגה קצרה יחסית, רק 20 מייל.
גל מסתכלת עליי מהספה בצד השני בעיניים גדולות ועייפות, ודמעות מתחילות להתאסף בהן -"אני לא מסוגלת, אני לא אעמוד בזה". עד כדי כך אנחנו מותשים… אנחנו אפילו לא קרובים להתאוששות.
אני מבין אותה… גם אני לא מאוד רוצה להפליג, אבל אני עוד יותר לא רוצה להשאר פה כשהגלים יגיעו וכל הסירה תתגלגל כל הלילה, וגם ככה האחיזה של העוגן בקרקעית לא כול כך טובה.
אני מציע שגל תיקח אוטובוס למפרץ הבא ואני אפליג לשם לבד. היא מודאגת אבל אני מבטיח שהכל יהיה בסדר ושאפגוש אותה בעוד כמה שעות קצרות.
יוצא לדרך
אנחנו כרגע במיורקה (ספרד) ארבעה וחצי חודשים לאחר היציאה מהארץ.
השבועיים האחרונים היו לא קלים. החורף מתחיל, מזג האוויר משתולל, ההפלגות הולכות ונהיות ארוכות יותר והעייפות מצטברת. אנחנו מוצאים את עצמנו במירוץ עם מזג האוויר והוא מצידו כל הזמן משתנה לרעתנו.
אנחנו נמצאים באלקודיה, עיר נופש בצפון-מזרח האי מיורקה, עייפים אחרי כמה ימים של הפלגות, גשמים מטורפים ורוחות שלא נתנו לנו לישון לילה אחד בשקט (אני מזכיר שאנחנו לא נכנסים למרינות).
הורדתי את גל עם הדינגי לחוף והתארגנתי ליציאה לים.
השעה 13:30, הפלגה של 20 מייל לוקחת בין 4 ל-5 שעות, ה-ETA (זמן הגעה משוער) יהיה 18:30 (כשבשעה 19:00 כבר מחשיך). חצי מהדרך הרוח צפויה להיות קדמית והחצי השני גבית בעוצמה של 15-25 קשר- זאת ממש לא סערה אבל זו נחשבת רוח חזקה יחסית.
משכלל את הנתונים- הפלגה ראשונה לבד, רוח חזקה, חצי מהדרך קדמית. אני מחליט להרים מפרש ראשי מצומצם בצמצום שני. שלב הבא להרים את העוגן ויצאנו לדרך.
אני מחליט ללכת על בטוח ופותח גם חלוץ מצומצם. הסירה מתחילה להפליג.
ככל שאני מתקדם ויוצא מהמפרץ, הגלים מתחילים לטפס, הם עדיין לא מסוכנים אבל הם בהחלט בולמים את התקדמות הסירה. אחרי כל התנגשות בגל הסירה עוצרת ושוב מאיצה קדימה…
בתוך הסירה הכל נראה טוב, הדברים מאובטחים למקום ושומעים רק את המים שפוגעים בגוף הסירה ועוד כמה חריקות אופייניות.
הזמן עובר ואני מבין שלא אגיע כל כך מהר. החושך מתקרב.
בתוך תוכי קיוויתי שגל תגיע לפני כדי לראות מה מצב הים במפרץ אליו כיוונו.
כמו תמיד, רוח קדמית בתחזית מתבררת כרוח שמגיעה בדיוק מול חרטם במציאות, ואחרי לא מעט גאלסים (זיגזגים שעושים כדי להפליג במעלה הרוח) עברתי את הפינה הצפון מזרחית של מיורקה וירדתי לרוח גבית.
בשלב הזה התחלתי באמת לחשוש שאולי המפרץ שבחרנו לברוח אליו לא יהיה מוגן מהרוח ומהגלים כמו שחשבתי בהתחלה. עם כל מייל שהתקדמתי החששות הלכו והתבהרו- אכלנו אותה.
לים יש תוכניות משלו
אני מביט לאחור ורואה את הדינגי המסכנה נגררת בחבל מאחורי הסירה, מקפצת על הגלים. הצטערתי שהייתי עצלן ולא הרמתי אותה, ראיתי שחבל הגרירה מתחיל להיפרם ואמרתי לעצמי שצריך להחליף אותו אבל האמנתי שיהיה בסדר והוא יחזיק את ההפלגה הזו, הרי כמעט הגעתי כבר.
נכנסתי למפרץ וראיתי שזה אפילו לא קרוב ללהיות אפשרי! אי אפשר לעגון וגם אי אפשר לאסוף את גל מהחוף בגלים כאלה. אני מתקשר לגל כדי לספר לה על המצב,
זורק מבט אחורה ורואה את הנורא מכל– חבל מתפתל כנחש מאחורי הסירה אבל אין דינגי בקצה שלו.
הטלפון מאבד קליטה והשיחה עם גל מתנתקת.
תשאר אופטימי
אני מתחיל לסרוק את הים במורד הרוח (המקום אליו הדינגי הייתה נסחפת בגלל כיוון הרוח והגלים) ורואה רק גלים מתנפצים על צוקים עצומים שיוצאים מהמים.
אני מבין שאם הדינגי נסחפה לשם, אני לא אצליח להציל אותה. הגלים ינפצו אותה בעוצמה כזו על הסלעים שלא יישאר ממנה זכר. אני פשוט לא מאמין שזה קורה לי!
העיניים מתאמצות לסרוק את הים אבל אני מבין שהסיכויים קלושים, הכול פועל נגדי:
הגלים בגובה 3 מטר, כבר מחשיך, יורד גשם ובאופק מבזיקים ברקים. מה הסיכוי לראות דינגי אפורה בגובה 30 ס"מ מעל פני המים בתנאים כאלה?!
ברגעים האלה הגוף עושה הכול על אוטומט. הידיים סוגרות את החלוץ, מניעות את המנוע, העניים סורקות בכל הכוח, אבל בראש כבר רץ סרט אחר. די…נמאס…. המסע נגמר.
למרות המורל הנמוך אני מחליט לא לוותר ומתחיל להפליג בדיוק לכיוון ממנו באתי בתקווה שאולי אני אמצא אותה ובתקווה שהיא תהיה מספיק רחוקה מהסלעים כדי שאוכל לגשת אליה. אני מבין שכל דקה פועלת לרעתי ואני חייב למצוא אותה לפני שמחשיך לגמרי.
פתאום בין הגלים נדמה לי שאני רואה משהו צף ונעלם. אני לא בטוח ומחכה לעוד גל שיגיע, בינתיים ממשיך להפליג לכיוון.
זאת הדינגי! מופיעה ונעלמת בין פסגות הגלים!
אני מעלה סל"ד (מהירות) וחיוך קטן שלא מאמין מצטייר לי על הפנים.
מנסה לגשת לדינגי, מפריד (מנטרל מנוע), לוקח את הגאנץ' (מוט עם וו בקצה) ורץ לכיוון החרטום כדי לתפוס אותה. אני לא מאמין הצלחתי!! הצלחתי לדוג אותה! אבל מה עכשיו?! יש לי מקל דק עם וו מפלסטיק בקצה שמחזיק דינגי עם מנוע במשקל כולל של 75 ק"ג כשכל גל שמגיע מאיים לשבור את הגאנץ' או לקחת אותי יחד עם הדינגי למים (כנראה שניהם).
עכשיו אסור לוותר
דבר ראשון שצריך לעשות: לקשור את הדינגי ליאכטה.
אני מצליח ביד אחת לקחת חבל, לקשור אותו ליאכטה ובזמן שהסירה מפליגה, לקפוץ מעבר לדופן אל הדינגי ולקשור אותה בצורה לא מיטבית. הדינגי קשורה אבל המאבק רחוק מלהסתיים.
בשלב הזה הדינגי כבר חצי מוצפת במים ועוד ועוד גלים מגיעים וממשיכים להתנפץ ולמלא אותה. אני חושש שאולי מצאתי את הדינגי אבל אני הולך ומתקרב להטביע אותה.
אוקי… תתרכז!
אני עולה חזרה ליאכטה ומרחיק אותנו מהחוף ומהסלעים. קונה לי עוד זמן, זמן שבו אוכל לרוקן את הדינגי ממים ולנסות לקשור אותה בצורה בטוחה יותר.
להרים את הדינגי ליאכטה, לכל מי שתוהה, זה לא בדיוק אפשרי בתנאים האלה. הים גלי הדינגי כבדה ואני לבד אז מבחינתי האופציה הזו, שהיא כנראה המיטבית והנכונה ביותר, יורדת מהפרק.
מכל הבלאגן שקורה סביבי אני מרוצה שלפחות עוד הספקתי ללבוש את המגפיים ואת חליפת הסערה שתפקדה מצויין והשאירה אותי יבש. אני לוקח חבל נוסף, דלי וקופץ שוב לדינגי כדי לרוקן כמה שיותר מים וכדי לקשור אותה בצורה בטוחה יותר. באופק ענני סערה וברקים שרק הולכים ומתקרבים ומאיימים להחמיר את המצב עוד יותר.
בקרת נזקים וחזרה לשגרה- אסור להיות שאננים
אחרי כמעט שעה שבה אני קופץ מהיאכטה לדינגי וחזרה, סוף סוף המצב התייצב. הדינגי ריקה ממים וקשורה כמו שצריך אני על היאכטה יחסית יבש ובטוח. עכשיו נשאר רק להגיע למקום מוגן מגלים ומרוח, לזרוק עוגן ולקוות שבזה נגמרה ההפלגה הראשונה שלי לבד על האסטריקס.
הקליטה חזרה והודעתי לגל שהכל עכשיו בשליטה ואני מפליג עוד 10 מייל למפרץ שאני מקווה שיהיה מספיק מוגן כדי להישאר בו. מצד אחד הרגשתי הקלה שהכל הסתדר בצורה טובה מצד שני הקפדתי להישאר דרוך כי עד שאני לא עוגן ומוודא שהעוגן תפס אסור לאבד ריכוז.
לקראת שתים עשרה בלילה הגעתי למפרץ קטן, הורדתי מפרשים ונכנסתי באיטיות פנימה. התנאים לא היו מושלמים לעגינה אבל זה בהחלט מספיק להיום.
זרקתי עוגן, שמתי מעגל עגינה (התראה בGPS שמצפצפת במידה והעוגן נגרר) נתתי רוורס, ווידאתי נעיצה של העוגן בקרקע…
עכשיו אפשר לנשום לרווחה… לאחר 12 שעות הגעתי בבטחה ובלי נזקים חוץ מכמה שריטות ומכות יבשות.
אני אסיר תודה שהפעם הים החליט רק להזהיר אותי ולא להעניש. הרי הכול היה יכול להיגמר אחרת…
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-7233813237804553"
crossorigin="anonymous"></script>
<!-- in post add -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-7233813237804553"
data-ad-slot="1389574180"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
החלק הזה מוקדש לסקיפרים שקוראים את הפוסט או לכל מי שמעוניין להבין מה למדתי מהאירוע
מה היה טוב ומה ניתן היה לעשות אחרת
עשרת הדברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שיוצאים להפליג לבד (ולהפליג בכלל):
1. אם אתם לא באמת חייבים, תנסו להימנע מלצאת לים כשאתם עייפים. לפעמים עדיף להתגלגל בסירה על עוגן עוד לילה או לשלם על מרינה מאשר לסכן את עצמך ואת הסירה.
2. לא משנה כמה ההפלגה קצרה, תקדישו מספיק זמן לחקור את תחזית מזג האוויר.
3. לכל תוכנית צריך תוכנית גיבוי – מה קורה אם המקום אליו מפליגים לא מוגן? איזה מקומות נוספים יש באזור?
4. תמיד תקחו זמן ספייר – גם אם משהו משתבש תוכלו להגיע למקום מוגן באור יום.
5. תלבשו את חליפת הסערה לפני שנרטבתם ולא אחרי.
6. חגורת הצלה זו לא מילה גסה – אם אתם מפליגים לבד (וגם אם לא) ולא משנה כמה התנאים טובים, תדעו שהדברים יכול להשתבש ברגע.
7.אם אתם מפליגים לבד קחו מקדמי בטחון. אם במצב רגיל הייתם מצמצמים צמצום ראשון, תוותרו על עוד חצי קשר ותצמצמו צמצום שני. לא תתחרטו כשהרוח תעלה.
8. גם עם המצב רע תשמרו על מורל ואופטימיות. זה בהחלט יעזור לתפקוד.
9. תנסו להימנע מלהפליג לבד אם אתם לא בטוחים שיש לכם את כל הניסיון והידע לתפעל כל סיטואציה שתהיה.
10. ואחרון חביב (איך לא?) – לא גוררים דינגי מאחורי היאכטה בים לא רגוע! גם אם זו הפלגה ממש קצרה ואתם ממש עצלנים כמוני.
כל הלקחים הללו נכונים לכל סיטואציה ולא רק להפלגת יחיד. תמיד צריך לזכור שאין לנו שליטה בים והדרך היחידה להתמודדות היא המקצועיות של הסקיפר, של הצוות והיכולת לצמצם נזקים.
BETTER SAFE THAN SORRY
מוזמנים להגיב לכתוב את התובנות שלכם ואפילו את הסיפורים שלכם
-דני
הי מאמין שהפנת את הלקח ממה שעבר עלייך בהפלגת סולו בילתי הכרחית זו לחלוטין !!!הים תמיד ינצח !!ולסבול עוד לילה בטילטולים אבל בזוג !!!עדיפה תמידה על ההחלטה השגויה בעליל שלקחתם ואני כותב בהדגשה שלקחתם היות והעייפות כאן הכריעה את שיקול הדעת של שנייכם !!!רוצה להאמין שזו בהחלט הפעם האחרונה שתיכנסו למצב קיצון שכזה
ממתינות לכם עוד חוויות שייט רבות ומגוונות ולנו לא ניראה שאנו מוכנים לוותר על המסע שלכם ולהמשיך ולהנות מכל מה שאתם מפרסמים עבורנו !!
היו ברוכים
ניר
כל מילה של ניר בסלע !!!!
לא מפליגים לבד ( גם עם נסיון ארוך שנים) כמו שלא צוללים לבד, במצבי קיצון עוד יד או זוג עיניים נוסף בהחלט חשובים.
היו בטוחים והמשיכו לשתף את המסע שלכם , נפלא 🙂
גדי
וואו. למרות שזה היה מיותר צברתם אחלה ניסיון. (כן, גם זוגתך כחלק מקבלת ההחלטות להיפרד ולצאת לים). התיחקור העצמי שעשיתי מאד חשוב וזו הדרך הנכונה להימנע מטעויות דומות בעתיד. למרות ניסיוני הרב בים לא הייתי מוסיף דבר למסקנות שלך פרט לניסיון לדמיין בשלב התיכנון את הרע מכל ולהשוות אותו למציאות הקיימת ממנה אתה רוצה להיפרד. לעיתים הישארות ב"ברכת גלים" היא הרע במיעוטו. בעיקר כמאד עייפים . לפי הסיפור שלך הייתי מרכז את המאמץ במציאת דרכים "להישאר אך לשפר". לדוגמה:
להוסיף עוגן מהצד באופן שתוכל למתן את הטילטולים.
אתם ממש בדרך הנכונה.
דני יקר .
נראה לי שהיה לך מזל גדול באותו היום והמלאך ששומר עליך היה פנוי להיות שם בשבילך.
היתה שם שרשרת של טעויות כתוצאה מעייפות. מנוחה חשובה מאוד כדי שנוכל לתפקד כראוי במיוחד כאשר אנחנו באלמנט שאין לנו שליטה עליו. ישנה אימרה שאומרת טעות גוררת טעות וזו אימרה ממש נכונה. החשוב הוא להבין שהיתה טעות ומה היתה הטעות הטעות הראשונה שבשרשרת הטעויות וללמוד ממנה ואני רואה שאין לך בעיה לנתח את הטעיות שלך, להיות פתוח ולשתף וכמובן גם לקבל תגובות לא כל כך נעימות. אין לך אגו שמונע ממך לקבל דעות של אחרים וזו מעלה גדולה. ( סביר שהיית מפקד בצבא)
מאחל לכם הפלגות של כייף בעולם
וכמו שאומרים שיהיה לכם דרך צלחה 🙏 Fair winds🙏
צריך פתיחות גדולה לספר את המקרה ,שמח מאוד בשבילכם שעבר בשלום.
תמשיכו להפליג ולשתף ⚓
תודה על השיתוף, מלמד , מחכים ומעשיר.
תמשיכו קדימה.
בדרך לסקיפר, חושב שזה אחד השיעורים המשמעותיים שלמדתי,תודה על הפתיחות והכתיבה הנהדרת …
תודה על השיתוף האמיץ.
מאוד מלמד ומקווה שבשבילכם שזו החוויה הלא נעימה האחרונה שחוויתם ותמשיכו להנות ולשתף.
דני וגל יקרים .
תודה על השיתוף בחוויותיכם ועל לימוד ניסיונכם הטוב יותרוגם הפחות טוב.
כייף לעקוב אחריכם ומעורר השראה💪🙏
מרינה זה רק כסף. גם דינגי. החיים הכי יקרים. גם הסירה 🙄
צודקת
אני קורא, ואיתך רגשית באופן מלא. הצלחת להעביר ממש את התחושה המוכרת ולעשות דז'בו באופן מוחשי.
מאירועים מוכרים והתחושות של להיות בים סוער. אבל כנראה זה כמו לידה אצל נשים. חוזרים לזה וממשיכים. שמרו על עצמכם ועל הסירה.
ומנסיון יש מרינות שלהיכנס אליהם זאת חוויית חיים שחייבים אותה.
אבל את כמו שאמרת. את התובנות מבינים אחרי….
המשיכו אתם נפלאים ואמיצים.
כל הכבוד על הפתיחות והשיתוף. כלל בסיסי ראשון: בים לא נלחמים. תחזית מזג האויר חשובה ביותר ותמיד צריך להתייחס למצב הגרוע שיכול להיות. החלטה לא להכנס למרינות , קצת מוזרה בעיני, מה גם שמזג אויר סוער זה מקום מסתור טוב. הפלגה קצרה ים סוער למה ל תכלס כשיש מנוע? כלל אחרון: אם יש ספק אז אין ספק!
שמח שהכל עבר בשלום.
ככל שאני חושב על ההרפתקאה שלך , נראה לי שהדינגי זאת הטעות .
מתוך הנחה שמקום העגינה הראשוני הוא בעייתי, היית חייב לצאת .
הפלגת סולו בעיני היא כזאת שמשחררת אחריות על אדם אחר … רבים הם האנשים שמפליגים סולו.
אם יש לך דינגי קשורה מאחור ואתה יודע שהים לא ממש נוח ואתה בכל זאת גורר, לדעתי כדאי שמנוע הדינגי יעבור למקום שלו בירכתיי הספינה, (למקרה שהדינגי מתהפכת). כדאי גם שבחבל הגרירה יהיה קטע גמיש (גומי), שימתן את משיכות החבל , ורצוי שהחבל יהיה קשור ביותר ממקום אחד (3).
בהצלחה לכם, תבחרו מקומות עגינה בטוחים (במיוחד אחרי לג ארוך)
תודה רבה על השיתוף , אכן סיפור לא פשוט ובאמת מזכיר שאמא טבע קובעת לנו לאן "הרוח נושבת"
שמח לשמוע שנגמר בטוב .
חושב שמגיע לכם בירה קרה ומנוחה אחרי מקרה כזה.
אף פעם אסור לסמוך על הים.
לשם כך צריך תמיד לתת מרווחי בטחון, ולחשוב כמה צעדים קדימה, לבחינת מקרים ותגובות.
הלקח העיקרי שעלה כאן והמסקנה היא: אם יש ספק, אין ספק. אני בטוח שלפני קבלת ההחלטה להפליג לבד ובים גבוה, עלו אצלך ספקות (אם לא עלו, אז יש בעיה בהבנת הסיטואציה).
לכן, הייתם צריכים להישאר במרינה, עד חלוף זעם.
אגב, סיימת את החוויה בשלום, אך יכול היה להגמר אחרת. לא בונים על המזל.
בכל מקרה, כל הכבוד לך, שתפקדת היטב והגעת לחוף מבטחים.
איזה סיפור מותח ומעניין.
חתיכת מקצוען דניייי
תתפלא.. אתה בסה"כ בסדר בשביל ילד חסר נסיון… כל יום בים הוא דף נוסף ביומן ההתנסויות שלך.. שרק יחשלו אותך.. המשך.. והצלח.. וכמובן בריאות.. 😉
בהחלט מפליגים לבד, אם יודעים מה לעשות אבל בהחלט גם לא גוררים דינגי בים פתוח. הדינגי חייבת להיות מאובטחת או על הסיפון או תלויה על הדווידס וקשורה כמו שצריך.
דני וגל,
כל הסיפורים של הייתי-חוויתי-למדתי בים, מתחילים מטעות. אם הצלחנו לספר אותם – סימן שהתגברנו על הטעות. לכולנו יש כאלה.
אני מבינה את כל מה שכתבת ואת דרך קבלת ההחלטות. הנקודה היחידה שהייתי מציעה לכם – קחו צוות חשיבה. למה הכוונה?
קחו 1-3 אנשים שאתם (א) ממש סומכים עליהם, (ב) יודעים שיש להם הרבה זמן ים, (ג) אכפת להם מכם ויהיו זמינים אליכם.
כשיש לכם ספק קל, כשאתם במצב של עייפות (וקבלת החלטות היא קשה במצב הזה, ובדרך כלל ההחלטות הן לא הכי טובות במצב הזה) תרימו טלפון להתייעצות זריזה.
כמה מלים ממישהו כזה יכלו לעזור. יש להניח שהיו אומרים לך – אל תתפצלו (אין חכם כבעל ניסיון, תאמין לי…), תרימו דינגי, תלבשו חליפות סערה, תוודאו סגירת פתחים, ואולי אפילו – אל תצאו במצבכם. מישהו מבחוץ רואה את הדברים פשוט יותר ולכל הפחות יכול לשאול את השאלות שיביאו אותך למסקנות.
ובכל מקרה – עצה אפשר לקבל, עצה אפשר לדחות (וזה נכון גם לגבי העצה הזו…). אתם קובעים, אתם עושים, אלו החיים שלכם. זה רק צוות חשיבה.
עוקבים אחריכם אז תמשיכו לספר את הסיפור שלכם, והכי חשוב – שוטו בשלום וחזרו בשלום!
טל לבנון.
עצה חכמה!!
מעבר לכל הסיכונים והטעויות האחרות, יציאה לים בהפלגת סולו עם דינגי נגררת ועוד מנוע עליה, היא הטעות/סיכון מספר 1 לדעתי.
סיכון נוסף לא פחות הוא הקפיצות מהסירה לדינגי וחזרה. המשמעות היא כי בכל ירידה לדינגי הסירה ננטשת.
לא יודע כמה זמן אתה מפליג (לא ותק הרשיון ) אבל זה נראה כמו beginners luck.
אני לעולם לא מפליג וגורר דינגי.
אמנם אצלנו זה קל יחסית להרים (יש davits) אבל גם כשהפלגתי בסירות ללא מתקן, תמיד הרמנו על הסיפון.
בדיוק מהסיבות שתארת! נכון שזה לפעמים מאוד מעצבן…
דבר שני, אם איש צוות מאוד עייף, שילך לנוח בתא למטה. למה לחוף ושם הוא צריך למצוא מלון או תחבורה. אני חושב שסיבה יחידה לירידה מהסירה היא מחלת ים (או מחלה שצריכה טיפול רפואי של בעל מקצוע).
חוץ מזה, נשמע סיפור מדהים ובנסיבות שהתפתחו פעלת נהדר.
מסכים עם מאיר
אתם אלופים
סיפור יפה מרגש ומלמד
שיהיה מסע מדהים ותשמרו על עצמכם
אתם מקסימים ואמיצים. כל הכבוד על המסע, התיעוד והשיתוף.
לימוד חשוב על רטוב והעיקר ששרדתם ולמדתם.
שאלה: להבנתי אתם מתכוונים לחצות את האטלנטי.
האם אתם באמת ערוכים לכך? מכל ההיבטים?
לקחתם בחשבון את כל המקרים שעלולים לקרות? והתגובות / האמצעים והיכולות שלכם?
מצב ים? סערות לא צפויות? – שם זה לא עוד 20 מייל ננסה להסתתר מאחורי אי.
בהצלחה, ממשיך לעקוב
היי ראשית אני מאוד שמח שאתם בסדר.
אכן נעשו טעויות אבל בנינו מי לא טועה.
הפתיחות והשיתוף הן רק חלק מהחוזקות שלכם.
זה שהתגברתה על התקלות השונות בים סוער מראה שיש עם מה לעבוד, יש ידע ניסיון וכוחמה ללמוד מטעויות.
אני מקווה שתמשיכו להפליג להנות ולשתף בחוויות.
בהצלחה, נתיב
מה הקטע של להסתכן עם מסע הדילוגים לדינגי? כבר קשורה? גל שהופך אותך עם הדינגי הרבה יותר חמור גם במחיר של אובדן שלה כשאתה לבד.
אחלה סיפור! תמשיכו לשתף ! ולא לוותר על ההמשך.
קפטן,
תמיד היית תותח,
כל הכבוד על הנחישות וסחטיין על היכולת ללמוד מהטעויות.
תמשיך להצליח אח יקר.
וואו איזו חוויה,אכן את הדינגי היית צריך להעלות לסיפון ולא להתעצל, ובכלל תמיד חוק אצבע תביט סביבך ותראה איך בעלי יאכטות אחרות עושים , אם הדינגי למעלה זה לא "סתם". צריך אומץ גדול לקבל החלטה לצאת לבד גם אם זה למרחק "קצר" , לים כפי שכתבת תכניות אחרות בשבילך..
אגב גם לי יצא לחוות הפלגה מתישה של כמעט 8 שעות עם סקיפר הזוי ברוח 25 קשר בקידמית, ומכות רוח חזקות יותר, זה אכן קשוח, גם הוא לא ממש נערך לזה והגלים התנפצנו עלינו והאטו את קצב הסירה, כשאמרתי לו בוא נלבש חליפות סערה, או אפודי הצלה, או בוא ניקשר לריתמת הצלה, הוא ענה לא צריך יהיה בסדר לא צריך את כל זה, אני כל דקה במשך שעות הרגשתי שידיי כבר לא מצליחות להיאחז בשולחן כדי לא ליפול בסלטה לאחור למים, לא היה לשינג טוב ומלא דברים נפלו בפנים על הריצפה, האייפד שאיתו ניווט נשטף בגל ,נרטב ונכבה, תוך כדי צעקות ועצבים על אישתו שהיא אשמה בהכל כל הזמן,ואיך ינווט עכשיו כי הצרטפלוטר לא מדוייק, הוא נזכר שבעצם אפשר להמשיך לנווט עם הנייד וכך היה. אני עם הזוג הזה כנראה יותר לא אפליג כי לא הייתה הקשבה, ורק אגו ושאננות ניהלו את הסקיפר הזה. הייתי בטוחה כל רגע שנתהפך בגלל איזו מכת רוח, מזל שלא כך היה.
אצלך תודה לאל זה לא המצב! הנה אתה מספר את החוויה שלך ומתייעץ. כל הכבוד לך!!
למדתי הרבה דברים מהסיפור שלך ותודה על השיתוף הפתוח והכנה. לעניות דעתי יש כאן שרשרת של טעויות: 1) מרינה מוגנת היא המקום הנכון להקשר בו בסערה. שום מפרץ לא מוגן כמו מרינה. אם אין לך תקציב למרינות אל תצא להפלגה מסוג זה. אתה ממש מסכן את חייך. קח הלוואה. תקים קרן עזרה מחברים. אל תסכן את עצמך בשביל מאה דולר. 2) ירידה ועליה לדינגי היא נטישת ספינה. היה לך מזל גדול שלא החלקת ומצאת את עצמך שוחה בלב ים אחרי ספינה ודינגי. היה כפסע בינך ובין טביעה. גם במחיר של איבוד הדינגי לא יורדים מסירה כשאתה לבד. (בסוף דינגי זה גם רק כסף. קונים כזה במרינה הבאה). 3) עייפות גורמת לקבלת החלטות שגויה. אתה לא בצבא. זה טיול. תרגיע.
סיפור מרתק ומלמד.
אמרו לי פעם שמכל הפלגה לומדים משהו.
אמרו לי פעם שמי שלא מפליג לא קורה לו דבר.
תמשיכו להפליג להנות וללמוד מהנסיון.
(ואת הדינגי תמיד להרים לסיפון ולאבטח היטב)
דני,
קודם כל כל הכבוד על הפתיחות והחשיפה, שנית על הרוח החברית הטובה והפירגון מצד השייטים שהיגיבו וכתבו. למרות 50 שנים בהפלגות בים, אין לי כל עצות או הערות באמת נכתב כאן הכל! אבל יש לי כן הערה מכיוון שונה לגמרי והיא נוגעת לרשות והסמכה לכלי שייט קטנים (רספ"נ). קרי: הענקת רשיון משיט בינלאומי אחרי קורס של כמה חודשים אפילו הטוב והיסודי ביותר וגם "זמן ים" קטנצ'יק של הפלגה או שניים לחו"ל.
זהו מעשה בלתי אחראי ושגוי מצד הרשויות! גם במתן רשיון לרכב יש דרישה של ליווי נהג ותיק במשך חצי שנה או שנה. דוגמא אחרת מצי הסוחר – שנים עוברות עד שקצין שלישי מקבל פיקוד על אוניה, כנ"ל בחיל הים. במדינות ימיות ותיקות – אין צורך ברשיון משיט, מצב זה עדיף על "מתן רשיון לסכן חיים" – חומר למחשבה למנהלים הגדולים במשרד התחבורה, הרשות לכלי שייט קטנים. הטענה בדרך כלל תהיה: "כאן יש מצב בטחוני…" בולשיט!
ולך דני אני מאחל עוד הפלגות רבות וטובות, לבטח למדת מהנסיון של כמה שעות קשות יותר מכל תקופת הלימודים לרשיון משיט.
אברי
כייף לקרוא את החוויות שלכם. כל אירוע בים במיוחד כזה שבו יש סיכון לאנשי הצוות ולכלי השיט נלמד ונכנס למטודיקה של הפעם הבאה. מי שלא מפליג, לא לומד, מי שלא מתנסה, לא צובר נסיון.
תמשיכו להינות ולצבור חוויות.
אני שמח בשבילכם שהאירוע הסתיים כפי שהסתיים. והכי חשוב…תמשיכו לשתף ולספר על החוויות שלכם. יש לכם עדת מעריצים שממתינים למוצא פיכם.
בהצלחה!
קודם כל שאפו על התיאור. נכנסתי לגמרי לאווירה שהיית בה. התמודדת יפה מאד ונתת אחלה טיפים. תודה
Dear Gal, dear Dani
Marc Twain said
"Good decisions come from experience. Experience comes from bad decisions"
I have a lot of experience and I have had the luck to survive until now
In aviation we say: There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old and bold pilots
Dare but take care, Wish you all the very best